audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Creek Evolution 100A integrált erősítő
Creek Evolution 100A integrált erősítő
630 000 Ft

Creek Evolution 100A integrált erősítő

Az egységes megjelenés érdekében az EVOLUTION 100A hasonlóan alacsony profilú készülékházban kapott helyet, mint az EVOLUTION 50 sorozat, vésett előlaplal és tömör fém vezérlőgombokkal. Kapható fekete vagy ezüst színű csiszolt alumínium előlaplal, és ugyanolyan ötletes, lágy nyomógombos kivitelű mint amit a kisebb sorozatnál megszokhattunk, kiváló tapintás érzetet és háttérvilágítást kínálva a felhasználóbarát kezelhetőség érdekében.

Az előlapon nagy OLED (organikus fénykibocsátó dióda) kijelző található. A fekete-fehér kijelző nagyobb tisztaságot és felbontást biztosít, mint egy normál kijelző, és testreszabott grafikus szimbólumokat tartalmaz. A kijelző fényerejének szintje megváltoztatható vagy kikapcsolható a menürendszer segítségével.

A nagymértékben megnövelt teljesítmény mellett, az ötletes új áramköri kialakításnak köszönhetően, az EVOLUTION 100A hátlapján levő két szett kiváló minőségű hangszóró csatlakozót az előlapról vagy akár a távirányító segítségével is aktiválhatja vagy kikapcsolhatja. Az opcionális extrák közé tartozik a SEQUEL mk2 Phono előerősítő és az AMBIT AM/FM rádió vagy a RUBY DAC / Bluetooth / FM rádiómodul, ami a hátsó panel bővítőhelyére kérhető.

Minden csúcskategóriás erősítő felépítése egy jó tápegységgel kezdődik. Az EVOLUTION 100A hatalmas 360 wattos, alacsony profilú, toroid hálózati transzformátort használ, több tekercseléssel a magas és alacsony feszültségekhez és áramokhoz, hogy elválaszthassa a teljesítmény-erősítőt, az elő-erősítőt és a digitális áramkört. A Creek régóta használ több kis kondenzátort párhuzamosítva az áramellátásban, így rendkívül magas specifikációjú kondenzátort hozva létre, alacsony induktivitással és rendkívül alacsony impedanciával. Ez jelentősen javítja a szűrést, és segít egy nagyon erős és pontos hangkép előállításában egy viszonylag kis méretű erősítőből.

A nagy teljesítményű és nagy hatékonyságú kapcsolások építésének számos verzióját kipróbálva, David Gamble a Creek Audio vezető mérnöke létrehozott egy egyedi G osztályú áramkört, az EVOLUTION 100A számára. David úgy döntött, hogy csatornánként négy Sanken STD03 Darlington tranzisztort használ, amely beépített hőkompenzációval rendelkezik. Ez a kapcsolás 25 wattig alacsonyabb feszültséggel működik, ha ennél nagyobb teljesítményre lenne szükség az erősítő automatikusan magasabb másodlagos feszültségre kapcsol, hogy a kimeneti teljesítményt 100 W-8 ohm fölé emelje.

Összehasonlítva az EVOLUTION 50 A-val, javult a feszültség-erősítő áramkör teljesítménye, amely a nagyobb kimeneti fokozattal kombinálva nagyon magas nyílt hurkú-erősítést és rendkívül alacsony torzítást ad a stabilitás feláldozása nélkül. Az eredmény egy nem mindennapi teljesítmény-erősítő áramkör, nagyon alacsony kimeneti impedanciával és nagy kimeneti áramleadással. Ez a kombináció kivételes sebességet és kontrollt biztosít a legtöbb hangszóró meghajtásához.

Az előerősítő áramkör szimmetrikus vagy aszimmetrikus bemenetei révén nagyfokú rugalmasságot biztosít. Több bemeneti opcióval is rendelkezik, elektronikusan vagy arany érintkezőjű relékkel kapcsolva, a legkorszerűbb elektronikus hangerő, balansz és mély-magas hangszín szabályzókkal. A terhelési tolerancia és a torzítási jellemzők javítása érdekében a hangerő-szabályozó és az op-amp áramkör kimeneteit állandó áramforrásokkal pufferelik.

Az aszimmetrikus bemenetű erősítőknél szinte lehetetlen feladat a megfelelő földelés létrehozása, ezért a Creek szimmetrikus vonali bemenettel látta el mind az előerősítő, mind a teljesítményerősítő bemeneteit. Az EVOLUTION 50 és 100 CD is rendelkezik szimmetrikus kimenetekkel, mint ahogy az opcionális RUBY  DAC modul is, így az EVOLUTION 100A előerősítőjével egy sík fólia kábelen keresztül csatlakozik, hogy elkerülje az erősítőn belüli potenciális földelési hurkokat.

 Az okostelefonok és hordozható zenelejátszó eszközök elterjedésével párhuzamosan -a megfelelő hangerő elérése érdekében - az alacsony impedanciájú fejhallgatók váltak általánossá. Ez a tendencia a modern Hi-Fi erősítőkben használt áramkörök áttervezését is szükségessé tette, az ilyen alacsony impedanciájú fejhallgatók, valamint a hagyományos közepes és nagy impedanciájú változatok megfelelő meghajtása érdekében.

A Creek Audio megtette ezt a szokatlan lépést, így az EVOLUTION erősítők fejhallgató-kimenetét a szokásokkal ellentétben az erősítő helyett egy dedikált fejhallgató erősítő áramkör hajtja csupán néhány ohm soros ellenálással a rövidzár elleni védelem érdekében. Ez a dedikált HP erősítő most az előerősítő áramköri lapján található.

630 000 Ft
Részletek

Power Output

>110 Watts into 8 Ohms >170 Watts into 4 Ohms

Continuous Current

>8.5 Amps (sine wave)

Max Current

+/- 26 Amps, current burst into 0.5 Ohms

Output Impedance

<0.05 ohms 20hz to 20khz

THD

< 0.002%

SNR

>102dB – Line Input

Frequency Response

10Hz – 100KHz +/- 2dB Line

Gain

33.3dB (x46) via power amp input

Input Sensitivity

410mV

Crosstalk

-80dB at 1Khz

DC Offest

< +/-10mV

Pre-amp Inputs

5x RCA unbalanced – 1x Balanced XLR

Power-amp Inputs

Input 3 & 4via RCA or XLR

Optional

Tuner AMBIT FM/AM plug-in module
DAC RUBY DAC – USB,SPDIF,Toslink, Bluetooth & FM Tuner

Outputs

2 Pairs

Headphone output

Dedicated low impedance amp (<50 ohms)

IR Bus

Powered output for IR repeater

Operating Voltages

110V/230V Switchable

Consumption (at idle)

<20 watts (no standby)

Consumption
(at full power) 500 Watts

Weight 9Kgs
Dimensions 430x60x280mm W/H/D