audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Gato Audio AMP 150 integrált erősítő
Gato Audio AMP 150 integrált erősítő
1 760 000 Ft

Gato Audio AMP 150 integrált erősítő

High End integrált erősítő

A Gato Audio fejlesztői nem sajnálták sem az időt, sem a fáradságot, amikor több ezer óra alkatrész-válogatással és -optimalizálással énekelni tanították csúcskategóriás analóg integrált erősítőjüket. Az eredmény nem is maradt el: az AMP-150 a legkevésbé sem színezi el az eredeti hangot, így a legközelebb áll a sima „vezeték-erősítő” ideálhoz.

TWIN FET technológia

Egy tipikus MOS-FET push-pull kimeneti fokozat egy pár P és N csatornás MOS-FET-tranzisztorból épül fel, mivel azonban lehetetlen két azonos módon viselkedő, ellentétes polarizációjú tranzisztor előállítása, ezért az elektromos jellemzőkben kis eltérések keletkeznek. Ez a tökéletlenség aszimmetrikus erősítést eredményez, eltérő hullámprofillal a pozitív és a negatív oldalon, ami torzításhoz vezet.

A Gato Audio TwinFET technológiájának lényege, hogy két, tökéletesen egyforma, azonos polarizációjú N csatornás tranzisztort használ push-pull kapcsolásban. A speciális meghajtó fokozatban olyan áramkört hoztak létre, amely az N csatornás tranzisztorral állítja elő a pozitív jelet. Ez a speciális áramkör teszi lehetővé, hogy két azonos N csatornás kimeneti tranzisztort használjunk push-pull kapcsolásban "egymást kiegészítő" P és N csatornás tranzisztorok helyett. A TwinFET technológia tökéletesen szimmetrikus szinuszhullám-reprodukciót és kompromisszummentes, természetes hangkaraktert eredményez.

   

A csúcskategóriás erősítők esetében rendkívül fontos még, hogy az erősítő képes legyen a magas feszültség és a nagy áramerősség azonnali leadására, bármilyen terhelés alatt. A tipikus megoldás több párhuzamos kimeneti eszköz használata, ebben a többé-kevésbé azonos tranzisztorokból álló "kórusban" azonban mindegyik alkatrész egymástól kissé eltérő hangon "énekel". A megoldást az autóipari beszállítóknál fellelhető professzionális MOSS-FET-ek jelentik, amelyeket óriási teljesítmények kapcsolására terveztek és elektromos autókban használnak. Ezek a tranzisztorok akár 500 amper árammal is megbirkóznak, így akár öt nagy teljesítményű tranzisztor feladatát is képesek ellátni.

 

A Gato Audio TwinFET kapcsolását tehát két teljesen azonos végtranzisztorral tervezték, amelyek hibátlan hangzás-időzítést, szinte korlátlan teljesítményt és tökéletesen szimmetrikus nagyfeszültségű hullámformát biztosítanak. A TwinFET technológia messze felülmúlja a több kimeneti egységgel kivitelezett készülékek hangzásbeli kvalitásait, ezért az AMP-150 egy igazán kiváló erősítő, amelynek minősége messze túlmutat az árkategóriáján.

1 760 000 Ft
Részletek

Teljesítmény (230 VAC)                        2x 150 W RMS 8 Ω / 2x 250 W RMS 4 Ω
Bemeneti impedancia                          20kΩ RCA vagy 40kΩ XLR
Frekvencia átvitel                                 20 Hz - 20 kHz ± 0.5 dB, 2 Hz - 100 kHz ± 3 dB
Előerősítő kimeneti impedancia        100 Ω RCA , 200 Ω XLR
Teljes harmonikus torzítás                 < 0,05 % névleges teljesítménynél
Jel-zaj viszony A-súlyozott                   > 100 dB
Feszültség erősítés                               27 dB (+10 dB headroom)
Ajánlott hangszóró impedancia         4 Ω - 16 Ω
Túlterhelés védelem                             < 1.5Ω
Szimmetrikus analóg bemenet           1 pár aranyozott Neutrik XLR
Aszimmetrikus analóg bemenetek     4 pár aranyozott RCA 
Szimmetrikus analóg kimenet             1 pár aranyozott Neutrik XLR
Aszimmetrikus analóg kimenet           1 pár aranyozott RCA
Hangfal csatlakozó                                2 pár aranyozott banán aljzat
Teljesítmény felvétel                             Standby <1 W, Alapjárat< 40W, Felfűtés< 200W, Maximum 600W

Lassú indítás                                          < 10A
Tömeg                                                     13.8 kg / 30.4 lb

Adatok
Átvételi lehetőség:
Csak az üzletünkben
Szállítási idő:
raktáron
Megrendelés:
50% előleggel