audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Bemutatkozás

Haladunk a korral, avagy az illesztőreszelő és a hifi


Nos az illesztőreszelő egy olyan reszelő, amivel nagyméretű gerendákat illesztettek egymáshoz, elképesztő precizitással. Az ilyen gerenda összeragasztva pont olyan erős – vagy még erősebb -, mintha egy darabból lenne. Ezt egy olyan barátomtól tudom, aki már túl van az 5.X-én és elég jól ért a fához. Egy öreg mesterember készített neki egy ilyen reszelőt. Ennek úgy tíz éve. Mára a szakmabeliek közül sem sokan tudják, mi az az illesztőreszelő és mire is lehetne haszálni. Meg sem ismernék, ha ott lenne előttük.

Manapság egyre több kezdeményezés van régi mesterségek újra élesztésére, fiatalok építenek kemencéket, sütnek kovászolt kenyereket és építenek faházakat. Jobb esetben a régi szakmák tudása elérhető, de néha eltűnnek az öreg szakikkal együtt. Szerszámok, fogások, tapasztalatok, mérhetetlen tudás merül feledésbe. Valahogy így van ez a hifiben is. Mára mindenki megrendelheti az Interneten a legjobb áron a fórumokon legjobbnak mondott termékeket. Letöltheti az okosságokat, hamar szakemberré válik, tapasztal, tanácsokat oszt. Az egyik évben még kérdez, a másikban már segít. Ez így rendben is van, így működik most a világ. Azonban ezek az emberek nem tudnak a hifi illesztőreszelőjéről. Nem is tudhatnak, mert mikor megszülettek, akkor sem létezett.

Akik tudnak, a hifi öregjei nem versenyeznek az internettel, általában a rivaldafénytől, nagyhangú fórumoktól távol tevékenykednek, olyan tudás birtokában, amit az internet hifi-szakértői nem is nagyon értenének meg. Bárhogyan is vesszük, ez egy szakma. Nem lehet egy év latt megtanulni. Vannak, akiket nem elégít ki a virtuális információ, akik tapasztalni, érinteni, érteni szeretnék a termékeket. Akik csalódtak a fórumok információiban, vagy elvesztek benne, vagy csak nem elégedettek a világháló „best buy” cimkés berendezések összedrótozásával. Vagy csak régimódiak és szeretnének élő kapcsolatot az eladóval. Bizalmas kapcsolatra támaszkodni, mikor kiadják a pénzüket. Vagy szeretnének annyit meíteni a régiek tudásából, amennyi nekik elég.

Az Akusztika egy ilyen bolt. Nemcsak Internet áruház, valós bolt, valós árukészlettel. Itt a megrendelő biztos lehet benne, hogy ha valami problémája akad a rendszere összeállításával, tudnak neki segíteni. És nemcsak interneten összefércelt tudásból, szakértőt játszva. Hanem 20 év tapasztalatából. A vásárló itt biztos lehet benne, hogy ismerik azt a terméket, amit megvásárolt. Ismerik azt az érzést, amikor kibont egy új berendezést. Azt az utat, ahogyan azt a rendszerbe illeszti, azt a folyamatot, amiből aztán a zene reprodukciója lesz. És ha nem elégedett, vagy csak a legjobbat szeretné kihozni a termékből, tud hová fordulni.

A világ halad, változik, mi is változunk vele. Felgyorsul, nem mindig van idő a személyes kapcsolatokra. Azonban a régi értékeket sem kell eldobni, van, amikor arra van szükség, van, amikor újra arra van szükség. Tetőfedő, ács, pék, régi szakmák, azok fortélyai, tudása. A hifiben ezek őrzöi az Akusztika Hifibolt, ahol megveheted a készülékeket online, gyorsan, időt spórolva, de azzal a biztonsággal, hogyha a régi értékekre, szaktudásra, segítségre van szükséged, az bármikor a rendelkezésedre áll.