Gato PWR 222 monoblokk végerősítő

Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
1 558 000 Ft

HIGH-END ENERGIA

A PWR 222 monoblokk végerősítő a Gato referencia készüléke az analóg erősítés terén. Megdöbbentő 250 Watt teljesítményt képes produkálni 8 ohm terhelésen, egyetlen pár félvezetővel a kimenetén, így a legnehezebben hajtható hangfalakkal is képes tökéletesen együttműködni. Megépítési minőségére garancia a 700 W-os toroid transzformátor és az 500 Amper áramleadást biztosító kimeneti egységek, hangminőségét pedig tovább javítják a speciális kondenzátorok és a WBT NextGen terminálok.

TWIN FET technológia

Egy tipikus MOS-FET push-pull kimeneti fokozat egy pár P és N csatornás MOS-FET-tranzisztorból épül fel, mivel azonban lehetetlen két azonos módon viselkedő, ellentétes polarizációjú tranzisztor előállítása, ezért az elektromos jellemzőkben kis eltérések keletkeznek. Ez a tökéletlenség aszimmetrikus erősítést eredményez, eltérő hullámprofillal a pozitív és a negatív oldalon, ami torzításhoz vezet.

A Gato Audio TwinFET technológiájának lényege, hogy két, tökéletesen egyforma, azonos polarizációjú N csatornás tranzisztort használ push-pull kapcsolásban. A speciális meghajtó fokozatban olyan áramkört hoztak létre, amely az N csatornás tranzisztorral állítja elő a pozitív jelet. Ez a speciális áramkör teszi lehetővé, hogy két azonos N csatornás kimeneti tranzisztort használjunk push-pull kapcsolásban "egymást kiegészítő" P és N csatornás tranzisztorok helyett. A TwinFET technológia tökéletesen szimmetrikus szinuszhullám-reprodukciót és kompromisszummentes, természetes hangkaraktert eredményez.

   

A csúcskategóriás erősítők esetében rendkívül fontos még, hogy az erősítő képes legyen a magas feszültség és a nagy áramerősség azonnali leadására, bármilyen terhelés alatt. A tipikus megoldás több párhuzamos kimeneti eszköz használata, ebben a többé-kevésbé azonos tranzisztorokból álló "kórusban" azonban mindegyik alkatrész egymástól kissé eltérő hangon "énekel". A megoldást az autóipari beszállítóknál fellelhető professzionális MOSS-FET-ek jelentik, amelyeket óriási teljesítmények kapcsolására terveztek és elektromos autókban használnak. Ezek a tranzisztorok akár 500 amper árammal is megbirkóznak, így akár öt nagy teljesítményű tranzisztor feladatát is képesek ellátni.

 

A Gato Audio TwinFET kapcsolását tehát két teljesen azonos végtranzisztorral tervezték, amelyek hibátlan hangzás-időzítést, szinte korlátlan teljesítményt és tökéletesen szimmetrikus nagyfeszültségű hullámformát biztosítanak. A TwinFET technológia messze felülmúlja a több kimeneti egységgel kivitelezett készülékek hangzásbeli kvalitásait, ezért az PWR 222 egy igazán kiváló végerősítő, amelynek minősége messze túlmutat az árkategóriáján.

Részletek

Teljesítmény (230 VAC)                        1x 250 W RMS 8 Ω / 1x 450 W RMS 4 Ω
Bemeneti impedancia                          100kΩ RCA vagy 100kΩ XLR
Frekvencia átvitel                                 20 Hz - 20 kHz ± 0.5 dB, 2 Hz - 100 kHz ± 3 dB
Teljes harmonikus torzítás                 < 0,003 % 
Jel-zaj viszony A-súlyozott                   > 115 dB
Feszültség erősítés                               26 dB 
Ajánlott hangszóró impedancia         4 Ω - 16 Ω
Túlterhelés védelem                             < 1.5Ω
Szimmetrikus analóg bemenet           1 db aranyozott Neutrik XLR
Aszimmetrikus analóg bemenet         1 db aranyozott RCA
Hangfal csatlakozó                                1 pár WBT NextGen banán aljzat
Teljesítmény felvétel                             Standby <1 W, Alapjárat< 55W, Maximum 800W

Tömeg                                                    16 kg / 35.3 lb

Adatok
Átvételi lehetőség
Csak az üzletünkben
Szállítási idő
2-3 hét
Megrendelés
50% előleggel