audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
Gato PWR 222 monoblokk végerősítő
1 758 000 Ft

Gato PWR 222 monoblokk végerősítő

HIGH-END ENERGIA

A PWR 222 monoblokk végerősítő a Gato referencia készüléke az analóg erősítés terén. Megdöbbentő 250 Watt teljesítményt képes produkálni 8 ohm terhelésen, egyetlen pár félvezetővel a kimenetén, így a legnehezebben hajtható hangfalakkal is képes tökéletesen együttműködni. Megépítési minőségére garancia a 700 W-os toroid transzformátor és az 500 Amper áramleadást biztosító kimeneti egységek, hangminőségét pedig tovább javítják a speciális kondenzátorok és a WBT NextGen terminálok.

TWIN FET technológia

Egy tipikus MOS-FET push-pull kimeneti fokozat egy pár P és N csatornás MOS-FET-tranzisztorból épül fel, mivel azonban lehetetlen két azonos módon viselkedő, ellentétes polarizációjú tranzisztor előállítása, ezért az elektromos jellemzőkben kis eltérések keletkeznek. Ez a tökéletlenség aszimmetrikus erősítést eredményez, eltérő hullámprofillal a pozitív és a negatív oldalon, ami torzításhoz vezet.

A Gato Audio TwinFET technológiájának lényege, hogy két, tökéletesen egyforma, azonos polarizációjú N csatornás tranzisztort használ push-pull kapcsolásban. A speciális meghajtó fokozatban olyan áramkört hoztak létre, amely az N csatornás tranzisztorral állítja elő a pozitív jelet. Ez a speciális áramkör teszi lehetővé, hogy két azonos N csatornás kimeneti tranzisztort használjunk push-pull kapcsolásban "egymást kiegészítő" P és N csatornás tranzisztorok helyett. A TwinFET technológia tökéletesen szimmetrikus szinuszhullám-reprodukciót és kompromisszummentes, természetes hangkaraktert eredményez.

   

A csúcskategóriás erősítők esetében rendkívül fontos még, hogy az erősítő képes legyen a magas feszültség és a nagy áramerősség azonnali leadására, bármilyen terhelés alatt. A tipikus megoldás több párhuzamos kimeneti eszköz használata, ebben a többé-kevésbé azonos tranzisztorokból álló "kórusban" azonban mindegyik alkatrész egymástól kissé eltérő hangon "énekel". A megoldást az autóipari beszállítóknál fellelhető professzionális MOSS-FET-ek jelentik, amelyeket óriási teljesítmények kapcsolására terveztek és elektromos autókban használnak. Ezek a tranzisztorok akár 500 amper árammal is megbirkóznak, így akár öt nagy teljesítményű tranzisztor feladatát is képesek ellátni.

 

A Gato Audio TwinFET kapcsolását tehát két teljesen azonos végtranzisztorral tervezték, amelyek hibátlan hangzás-időzítést, szinte korlátlan teljesítményt és tökéletesen szimmetrikus nagyfeszültségű hullámformát biztosítanak. A TwinFET technológia messze felülmúlja a több kimeneti egységgel kivitelezett készülékek hangzásbeli kvalitásait, ezért az PWR 222 egy igazán kiváló végerősítő, amelynek minősége messze túlmutat az árkategóriáján.

1 758 000 Ft
Részletek

Teljesítmény (230 VAC)                        1x 250 W RMS 8 Ω / 1x 450 W RMS 4 Ω
Bemeneti impedancia                          100kΩ RCA vagy 100kΩ XLR
Frekvencia átvitel                                 20 Hz - 20 kHz ± 0.5 dB, 2 Hz - 100 kHz ± 3 dB
Teljes harmonikus torzítás                 < 0,003 % 
Jel-zaj viszony A-súlyozott                   > 115 dB
Feszültség erősítés                               26 dB 
Ajánlott hangszóró impedancia         4 Ω - 16 Ω
Túlterhelés védelem                             < 1.5Ω
Szimmetrikus analóg bemenet           1 db aranyozott Neutrik XLR
Aszimmetrikus analóg bemenet         1 db aranyozott RCA
Hangfal csatlakozó                                1 pár WBT NextGen banán aljzat
Teljesítmény felvétel                             Standby <1 W, Alapjárat< 55W, Maximum 800W

Tömeg                                                    16 kg / 35.3 lb

Adatok
Átvételi lehetőség:
Csak az üzletünkben
Szállítási idő:
2-3 hét
Megrendelés:
50% előleggel