audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Grandinote Divina integrált erősítő két dobozban
Grandinote Divina integrált erősítő két dobozban
11 850 000 Ft

Grandinote Divina integrált erősítő két dobozban

GRANDINOTE DIVINA

A Grandinote Essenza integrált erősítő két dobozos, 60 watt teljesítményű változata.

Massimiliano Magri (barátainak Max) 2002-ben építette első „Magnetosolid” erősítőjét, az elektroncsöves erősítők építése terén megszerzett tapasztalatai alapján. A „Magneto” a ferromágneses, a „Solid” pedig a szilárdtest szavakra utal, ami jelen esetben kimenő transzformátoros tranzisztoros erősítőt jelent.

Ez egy unkális, csak a Grandinote által alkalmazott, továbbfejlesztett elektroncsöves kapcsolás, a kimeneten egyetlen pár külön-külön tápegységgel táplált, nagyfrekvenciás tranzisztorral. A saját gyártású, speciális „WHP” transzformátorainak különlegessége az elsődleges induktivitása, ami tízszerese az általánosan használt transzformátorok hasonló paraméterének, ezt a technológiát a táp és kimenő transzformátorokban egyaránt alkalmazza. Nem tartalmaz negatív visszacsatolást, ahogy kondenzátorokat sem a fokozatok között, az alacsony kimeneti impedanciának és a transzformátorok különleges anyagának köszönhetően pedig a csillapítási tényezője több mint 230, ami nagyságrendnyivel nagyobb az elektroncsöves erősítőknél megszokottakhoz képest. Ez utóbbi tulajdonsága olyan kontrollált, mégis gazdag mélyátvitelt eredményez, amiről a legtöbb elektroncsöves erősítő csak álmodhat. A kapcsolás és a kimenő transzformátoros illesztés miatt hangja rendkívül részletgazdag, óriási sebességgel és sávszélességgel, intermodulációs torzítás nélkül. A természetes hangzás és a koherencia óriási dinamikával és feszességgel párosítva az elektroncsöves és a tranzisztoros világ előnyeit egyesíti a csövek öregedése nélkül.

Szolgáltatásait tekintve sem ad okot panaszra. Távirányítóval ugyan „csak” a hangerőt és a bemeneteket lehet kiválasztani, illetve a némítást elérni, az előlapról viszont programozni lehet a bekapcsoláskor kívánt hangerő szintet bemenetenként, kikapcsolni a kijelzőt, beállítani a balanszot, a szimmetrikus bemeneteket aszimmetrikussá alakítani, az egyes bemenetet vonalkimenetté alakítani és kikapcsolni a távirányítás funkciót.

Egy igazán különleges erősítő, a Grandinote legnagyobb két dobozos integrált erősítője. Hangja nem mindennapi élménnyel és élethosszig tartó állandó hangminőséggel ajándékozza meg az igazi ínyencségeket kedvelőket.

11 850 000 Ft
Részletek

Teljesítmény csatornánként 60W
Csillapítási tényező >230
Frekvencia átvitel 1,5Hz - 300 kHz
Három aszimmetrikus RCA bemenet
Három valódi szimmetrikus XLR bemenet
"A"osztályú kapcsolás
Nincs visszacsatolás
Direkt csatolt fokozatok kondenzátorok nélkül
Teljesítményfelvétel 220W csatornánként
Tömeg 30kg/db
Szé.:318mm x Ma.:196mm x Mé.:473mm