audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Grandinote Prestigio integrált erősítő két dobozban
Grandinote Prestigio integrált erősítő két dobozban
7 820 000 Ft

Grandinote Prestigio integrált erősítő két dobozban

GRANDINOTE PRESTIGIO

A Grandinote Shinai integrált erősítő két dobozos, 60 watt teljesítményű, minden szempontból duál-monó változata.

Massimiliano Magri (barátainak Max) 2002-ben építette első „Magnetosolid” erősítőjét, az elektroncsöves erősítők építése terén megszerzett tapasztalatai alapján. A „Magneto” a ferromágneses, a „Solid” pedig a szilárdtest szavakra utal, ami jelen esetben kimenő transzformátoros tranzisztoros erősítőt jelent.

Ez egy unkális, csak a Grandinote által alkalmazott, továbbfejlesztett elektroncsöves kapcsolás, a kimeneten egyetlen pár külön-külön tápegységgel táplált, nagyfrekvenciás tranzisztorral és saját gyártású, speciális kimenő transzformátorral - mindez teljesen Dual Mono kialakításban, oldalanként külön tápaljzattal. Nem alkalmaz negatív visszacsatolást, ahogy kondenzátorokat sem használ a fokozatok között, az alacsony kimeneti impedanciának köszönhetően pedig 150 feletti csillapítási tényezője nagyságrendnyivel nagyobb az elektroncsöves erősítőknél megszokottakhoz képest. Ez utóbbi tulajdonsága olyan kontrollált, mégis gazdag mélyátvitelt eredményez, amiről a legtöbb elektroncsöves erősítő csak álmodhat. A kapcsolás és a kimenő transzformátoros illesztés miatt hangja rendkívül részletgazdag, óriási sebességgel és sávszélességgel, intermodulációs torzítás nélkül. A természetes hangzás és a koherencia óriási dinamikával és feszességgel párosítva az elektroncsöves és a tranzisztoros világ előnyeit egyesíti a csövek öregedése nélkül.

Szolgáltatásait tekintve sem ad okot panaszra. Távirányítóval ugyan „csak” a hangerőt és a bemeneteket lehet kiválasztani, illetve a némítást elérni, az előlapról viszont programozni lehet a bekapcsoláskor kívánt hangerő szintet bemenetenként, kikapcsolni a kijelzőt, beállítani a balanszot, a szimmetrikus bemeneteket aszimmetrikussá alakítani, az egyes bemenetet vonalkimenetté alakítani és kikapcsolni a távirányítás funkciót.

Egy igazán különleges erősítő az ínyenceknek, nem mindennapi hanggal, élethosszig tartó állandó hangminőséggel.

7 820 000 Ft
Részletek

Sztereó integrált erősítő
Teljesítmény csatornánként 60W
Csillapítási tényező >150
Frekvencia átvitel 2Hz - 240 kHz
Három pár aszimmetrikus RCA bemenet
Három valódi szimmetrikus XLR bemenet
"A"osztályú kapcsolás
Nincs visszacsatolás
Direkt csatolt fokozatok kondenzátorok nélkül
Külön készülékház a jobb és bal csatornának
Teljesítményfelvétel 270W
Tömeg 30kg/db
Szé.:318mm x Ma.:196mm x Mé.:473mm