Gato Audio FM 50 Hangfalpár

Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Gato Audio FM 50 Hangfalpár
Szín
2 449 000 Ft

A Hang „projektor”

Az FM-50 egy valódi három utas, 50 liter térfogatú hangfal, ami nem csak az elektronikáknál már megszokott, gyönyörű külső megjelenéssel, de a kifinomult technikai megoldásaival is kitűnik a versenytársai közül. A Gato Audio szakemberei arra törekedtek, hogy az akusztikus környezettől teljesen független „hangvetítőt” hozzanak létre, ami képes eltűnni a térben, tökéletes méretű és dinamikájú zenekart varázsolva a lehallgató szobába.

A Gato Audio FusedMASS doboz konstrukciójának többrétegű felépítése rendkívül magas belső csillapítást, minimális rezonanciát és extra szilárdságot eredményez. A különböző vastagságú anyagok laminálásával és egy speciális ragasztó hozzáadásával eltávolították a nemkívánatos rezonanciák nagy részét, amelyre általában csak sokkal vastagabb anyag, vagy több réteg lenne képes.

A FusedMASS szekrény közepes rezonancia-frekvenciájú MDF lemezekből, egy vékony réteg lágy és nehéz bitumenből és végül nagy rezonancia-frekvenciájú HDF lemezekből mépül fel. Ezeknek a rétegeknek saját rezonanciái és rezgési tulajdonságai vannak, de nagy nyomás alatt összeragasztva egymást kiegészítő, optimális rezgéscsillapító viselkedést mutatnak.

Összehasonlítva a FusedMASS anyagot az azonos vastagságú, általánosan használt anyagokkal, lényegesen alacsonyabb rezonancia és nagyobb szilárdság érhető el, így maximalizálható a belső térfogat, a karcsú külső megjelenés megtartása mellett. A nagyobb modellek esetében a szerkezet további erősítését belső merevítések biztosítják.

A hangváltó tervezés általánosan elfogadott feladatai közé tartozik a frekvenciák elosztása és adaptálása a különböző hangszórókra, egyenletes frekvenciamenetet létrehozva, és az erősítők számára könnyű hangszóró terhelés megteremtése.

A Gato szakemberei szerint az egyenletes frekvenciamenet releváns, de nem a legfontosabb szempont a zenei hangzás megteremtésekor. A PurePHASE keresztváltó a szokásos tervezési szempontokat is figyelembe véve három fontos tulajdonságra összpontosít:

- A pontos akusztikai fázis az egyes hangszóróknál a zenészek és a hangszerek helyének pontos meghatározását teszi lehetővé, tökéletes és valósághű hangszínpadon.

- Az alacsony lineáris csoport késleltetés felel azért, hogy csak minimális mennyiségű energia tárolódjon a keresztváltóban és az elektromos rezonancia szintje a lehető legalacsonyabb maradjon. Az elektromos rezgések és az időkenés-mentesség óriási dinamikát, lenyűgöző impulzusválaszt és kiváló részletfelbontó képességet eredményez. 

- A széles lineáris lesugárzás sokkal lineárisabb szobán belüli frekvenciamenetet eredményez, mivel az oldalfalakról és a hátsó falról visszavert hang ugyanolyan akusztikai fázisba esik, mint a közvetlenül a hangszórókból érkező. A hangfalak elhelyezése ily módon kevésbé befolyásolja a helyiség akusztikáját, koherens és természetes hangot biztosítva még a kevésbé előnyös akusztikai környezetekben is.

 

Részletek

38mm-es gyűrűs magassugárzó optimalizált hátsó kamrával

150mm-es középsugárzó alacsony veszteségű felfüggesztéssel, optimalizált tekerccsel

2x170mm-es mélysugárzó alacsony veszteségű felfüggesztéssel, nagy lineáris kitéréssel 

Frekvencia menet 32 Hz – 35kHz
Érzékenység (2,83v) 88dB
Ajánlott erősítő teljesítmény 50 to 300Watts
Nominális impedancia 4 ohm
Csatlakozók két szett aranyozott, 4mm-es banánaljzat
Hangfal kabinet "Laminated FusedMass" technológia
Keresztváltó "Advanced PurePhase" technológia