audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Cardas Audio

Az 1987-ben alapított Cardas Audio azon néhány amerikai kábelgyártók egyike, amelyek a nyolcvanas években úttörő szerepet vállaltak az audio kábelek hangra gyakorolt hatásainak vizsgálatában és az eredmények széleskörű elfogadtatásában. Ennek hatására ma már természetes, hogy a kábeleknek óriási szerepe van a zenehallgató rendszerek hangminőségének javításában. 

Az alapító tulajdonos George Cardas (a Wikipedia szerint feltaláló, tervező és vállalkozó) már a hatvanas években telefonvonalak tervezésével foglalkozott, a hetvenes évek végétől pedig a digitálissá alakításukban vállalt szerepet, közben kitérőt tett az autóversenyzés világába is, ahol szintén több találmányát jegyzik. A zene és az audio iránti szeretete már fiatal korában megmutatkozott, később ezen a téren is számos találmánnyal gazdagította az ipart. Ezek közül a leghíresebb – egyben a Cardas védjegye és logójának alapja – az aranymetszés arányának használata a kábeleket alkotó szálak különböző vastagságánál. Sodrott kábeleinek rétegei ellentétes irányba csavarodnak és belülről kifelé egyre nagyobb keresztmetszetű és egyenként szigetelt vezetőkből állnak. A sodratok magja is különleges: legtöbb esetben kevlár alapanyagú, ezzel is segítve a vezető és a szigetelés jelterjedési sebességének szinkronizálását, ami szintén óriási jelentőséggel bír, és az egyik szabadalom alapja. A Cardas kábelek további egyedi jellemzői a saját réz felhasználása mellett a speciális, legtöbb esetben szintén szabadalom által védett öntési, húzási és lágyítási eljárás. A rezgéscsillapítás és a szigetelés is leginkább saját fejlesztésű anyagokat használ, rendkívül jó érzékkel és ízléssel kombinálva a megfelelő anyagokat és technológiákat, ezzel hozzájárulva a kábelek tökéletes hangolásához.

A zene szeretete, az új technológiák kifejlesztése és használata, valamint a több évtizedes részvétel és tapasztalat az audio világában egy nem mindennapi kombinációt eredményez, ami garancia a Cardas kábelek kivételes minőségére és értékállóságára.