audiofil rendszerek kezdőknek és haladóknak

Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/321-5384

Gato Audio FM 15 Hangfalpár

A Hang „projektor”

Az FM-15 egy két utas, 15 liter térfogatú hangdoboz, ami nem csak az elektronikáknál már megszokott, gyönyörű külső megjelenéssel, de a kifinomult technikai megoldásaival is kitűnik a versenytársai közül. A Gato Audio szakemberei arra törekedtek, hogy az akusztikus környezettől teljesen független „hangvetítőt” hozzanak létre, ami képes eltűnni a térben, tökéletes méretű és dinamikájú zenekart varázsolva a lehallgató szobába.

A Gato Audio FusedMASS doboz konstrukciójának többrétegű felépítése rendkívül magas belső csillapítást, minimális rezonanciát és extra szilárdságot eredményez. A különböző vastagságú anyagok laminálásával és egy speciális ragasztó hozzáadásával eltávolították a nemkívánatos rezonanciák nagy részét, amelyre általában csak sokkal vastagabb anyag, vagy több réteg lenne képes.

A FusedMASS szekrény közepes rezonancia-frekvenciájú MDF lemezekből, egy vékony réteg lágy és nehéz bitumenből és végül nagy rezonancia-frekvenciájú HDF lemezekből mépül fel. Ezeknek a rétegeknek saját rezonanciái és rezgési tulajdonságai vannak, de nagy nyomás alatt összeragasztva egymást kiegészítő, optimális rezgéscsillapító viselkedést mutatnak.

Összehasonlítva a FusedMASS anyagot az azonos vastagságú, általánosan használt anyagokkal, lényegesen alacsonyabb rezonancia és nagyobb szilárdság érhető el, így maximalizálható a belső térfogat, a karcsú külső megjelenés megtartása mellett. A nagyobb modellek esetében a szerkezet további erősítését belső merevítések biztosítják.

A hangváltó tervezés általánosan elfogadott feladatai közé tartozik a frekvenciák elosztása és adaptálása a különböző hangszórókra, egyenletes frekvenciamenetet létrehozva, és az erősítők számára könnyű hangszóró terhelés megteremtése.

A Gato szakemberei szerint az egyenletes frekvenciamenet releváns, de nem a legfontosabb szempont a zenei hangzás megteremtésekor. A PurePHASE keresztváltó a szokásos tervezési szempontokat is figyelembe véve három fontos tulajdonságra összpontosít:

- A pontos akusztikai fázis az egyes hangszóróknál a zenészek és a hangszerek helyének pontos meghatározását teszi lehetővé, tökéletes és valósághű hangszínpadon.

- Az alacsony lineáris csoport késleltetés felel azért, hogy csak minimális mennyiségű energia tárolódjon a keresztváltóban és az elektromos rezonancia szintje a lehető legalacsonyabb maradjon. Az elektromos rezgések és az időkenés-mentesség óriási dinamikát, lenyűgöző impulzusválaszt és kiváló részletfelbontó képességet eredményez. 

- A széles lineáris lesugárzás sokkal lineárisabb szobán belüli frekvenciamenetet eredményez, mivel az oldalfalakról és a hátsó falról visszavert hang ugyanolyan akusztikai fázisba esik, mint a közvetlenül a hangszórókból érkező. A hangfalak elhelyezése ily módon kevésbé befolyásolja a helyiség akusztikáját, koherens és természetes hangot biztosítva még a kevésbé előnyös akusztikai környezetekben is.

27
Kezdete: 2023.03.20   A készlet erejéig!
Megtakarítás 250 000 Ft
660 000 Ft
910 000 Ft 
Részletek

38mm-es gyűrűs magassugárzó optimalizált hátsó kamrával
170mm-es mély-középsugárzó alacsony veszteségű felfüggesztéssel, optimalizált tekerccsel
Frekvencia menet 40 Hz – 35kHz
Érzékenység (2,83v) 86dB
Ajánlott erősítő teljesítmény 50 to 200Watts
Nominális impedancia 4 ohm
Csatlakozók két szett aranyozott, 4mm-es banánaljzat
Hangfal kabinet "Laminated FusedMass" technológia
Keresztváltó "Advanced PurePhase" technológia